Nyhetsarkiv


230328
Avvikande öppettider påsk

Skärtorsdag 6 april är kontoret och växeln öppna klockan 10-12. Långfredag 7 april och Annandag påsk 10 april har vi stängt.

Vi önskar er alla en glad påsk!

 


230320
Besök visningslägenheten - nu även digitalt

På Bergdalagatan 19C, Kisa, finns en visningslägenhet där du kan få veta mera om tjänster och produkter som kan öka din eller din närståendes självständighet och trygghet. Projektet är ett samarbete mellan Kinda kommun och Kindahus. 
Nu finns det även möjlighet att "besöka" lägenheten digitalt.

Klicka här för att läsa mer och se olika filmer om vad som visas i lägenheten.


230308
Odlingsskola

Vid Värgårdsplan i Kisa finns det möjlighet att arrendera en odlingslott . Under våren planerar vi för att bjuda in till en odlingsskola för er som redan arrenderar en lott eller bokar en innan odlingsskolan börjar. Odlingsskolan kommer att vara kostnadsfri och är ett samarbete mellan Kindahus och Green Landscaping.

Kontakta Martin Hansson om du är intresserad av att delta i odlingsskolan!
Senast 31 mars 2023 behöver vi ha din intresseanmälan.
Skicka den till martin.hansson@kindahus.se eller ring 0494-792 67


230303
Hyresförhandling 2023

Årets hyresförhandlingar är nu avslutade och överenskommelsen resulterade i en hyreshöjning med 3,95%. Den nya hyran börjar gälla från och med 1 april 2023.


230217
Välkommen till vår visningslägenhet

Tillsammans med Kinda kommun har Kindahus iordningställt en visningslägenhet på Bergdalagatan 19C, Kisa,  där du kan få veta mera om tjänster och produkter som kan öka din eller din närståendes självständighet och trygghet. 

Klicka här för ytterligare information om visningslägenheten!


230203
Uppkopplade brandvarnare

För ett tryggare och säkrare boende kommer Kindahus tillsammans med ett företag som heter Tryva att installera ett modernt brandvarnarsystem i alla våra lägenheter. Under hösten 2022 har vi testat systemet i en av våra fastigheter i Kisa och efter att ha utvärderat prövotiden har vi nu beslutat att gå vidare och montera systemet överallt. 

Med uppkopplade brandvarnare och systemet från Tryva vet vi att alla brandvarnare fungerar. Brandvarnaren testar sig själv och informerar Kindahus om den behöver service. Brandvarnaren reagerar vid rök eller hög värme och tjuter precis som en traditionell brandvarnare. Om brandvarnaren fortfarande är aktiv efter 30 sekunder skickas larmet vidare till de boende som valt att ta emot larm i den tillhörande appen. Det innebär att det är flera som kan upptäcka en brand tidigt, och göra värdefulla insatser. Det betyder också att bränder kan upptäckas även om den boende inte är hemma.

OBS! Om du misstänker att det brinner ska du alltid ringa 112.

När systemet är installerat i ditt hus kommer du att ha möjlighet att ladda ner en app till din mobil där du ansluter dig för att kunna ta emot eventuella larm i ditt hus. Du får mer information om detta när brandvarnarna monteras där du bor.

De nya brandvarnarna kommer att monteras succesivt under perioden februari-maj 2023. Du får information några dagar i förväg innan det är dags för montering i ditt område och hus.

Om du har frågor om de uppkopplade brandvarnarna är du välkommen att kontakta projektledare Martin Hansson på telefon 0494-792 67 eller mail martin.hansson@kindahus.se  


230201
Gröna påsen

Kinda kommun har beslutat att införa ”Gröna påsen” under början av 2023.   Alla hushåll i kommunen får inom kort ett startkit som innehåller ett litet sopkärl samt en rulle med gröna påsar. Du som bor hos Kindahus kommer att kunna hämta ditt startkit i trapphuset vid ingången där du bor. Håll utkik och ta ETT sopkärl och EN rulle påsar så snart du ser att de är på plats. På en del adresser har startkiten redan lämnats så en del av har kanske redan hämtats in till lägenheten.
Om startkiten i ditt trapphus tar slut innan du hunnit hämta ett kan du höra av dig till Kindahus på tel. 0494-792 67 så ordnar vi så du får ett.
På följande adresser som saknar trapphus kommer startkiten att lämnas vid din brevlåda eller dörr:

  • Södra och Norra Gärdesvägen, Rimforsa
  • Västerlidsvägen 11 & 13, Rimforsa
  • Kalle Stinas Gränd, Rimforsa
  • Skolvägen 8, Rimforsa
  • Floragatan 3-5 & Drottninggatan 4-6, Kisa
  • Ulrikagatan 5, Rosengatan 1, 3 & 5, Södra Prästgatan 4 & 6, Kisa
  • Ulrikagatan 1, Kisa

Var kan man hämta nya gröna påsar när de tagit slut?

Nya påsar kan hämtas på kommunens utlämningsplatser (se Kinda kommuns hemsida för information) .
Som en extra service till våra hyresgäster kommer Kindahus även att ordna möjlighet att hämta nya påsar på platser ute i en del av våra bostadsområden. I dagarna delar vi ut en broschyr till alla bostadshyresgäster med information om hur matavfallet ska sorteras. Tillsammans med den broschyren får man också ett informationsblad där det framgår var och i vilka områden du kan hämta nya gröna påsar.

På Kinda kommuns hemsida kan du läsa mer om gröna påsen. Klicka här om du vill ha mer information!

230131
Vill du arrendera en odlingslott?

Just nu känns odlingssäsongen långt borta men i vår kanske du blir sugen på att odla grönsaker eller blommor?  Vid Värgårdsplan i Kisa finns det möjlighet att arrendera en odlingslott och det går bra att redan nu boka en om du är intresserad. Välkommen att kontakta ”odlingslottsansvarige” Martin Hansson.
Telefonnummer: 0494-792 67
E-post: martin.hansson@kindahus.se


221209
Energispartips

De ökade elpriserna gör att vi alla behöver se över vad vi kan göra för att spara energi. Sveriges Allmännytta har tagit fram tips på åtgärder för att minska hemmets energiförbrukning. Sajten innehåller en mängd tips för hur man kan spara energi, uppdelade rum för rum. Det finns även fler korta filmer som tipsar om energismarta saker att tänka på.

Klicka här för att komma till energispartipsen!  


221121
En vecka fri från våld

Kindahus deltar i kampanjen  "En vecka fri från våld" som år 2022 infaller vecka 47. Veckan är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN och stödjs av Jämställdhetsmyndigheten, Sveriges kommuner och Regioner samt länsstyrelserna. Initiativet har varit årligen återkommande och med syftet att våld går att förebygga. Under veckan genomförs kampanjer, föreläsningar och andra insatser runt om i landet och länet. I Kinda vill vi särskilt uppmärksamma hur våld kan förebyggas och hur vi enskilt och tillsammans kan bidra till en förändring för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor. 

Här kan du läsa mer om kampanjen på Kinda kommuns hemsida!


221116
Facebook och Instagram

Nu finns Kindahus på Facebook och Instagram! Där kommer vi att informera om lediga lägenheter och lokaler, viktig information för dig som är hyresgäst samt en och annan glimt bakom kulisserna hos oss som jobbar för och åt Kindahus. 

Välkommen att följa oss där!

   


221108
Driftstörningar i fibernätet - AVSLUTAT 221108

Under vecka 44 har plattformsbytet genomförts i Stiftelsen Kindahus, det är nu avslutat.

PROBLEM MED DINA BREDBANDSTJÄNSTER?
Prova att starta om din utrustning.

Det gör du enklast genom att:
1. Dra ur strömkabeln ur din tjänstefördelare, TV-box och telefonidosa
2. Vänta 10 sekunder
3. Sätt därefter i strömkabeln igen

Om du fortfarande upplever problem med dina tjänster efter att utrustningen startats om, kontakta din tjänsteleverantör för felanmälan.

 


220912
Bomöte Kisa 22 september kl. 17.00

Den här gången välkomnar vi alla våra hyresgäster på Ulrikagatan 1 & 5, Rosengatan 1, 3 & 5, S. Prästg. 4 & 6.
Linnég. 33 & 35 samt Ängg. 3 till bomöte.

Vi ses inne i matsalen på Kindagård, Ulrikagatan 1 (ingång huvudentrén mitt emot kyrkan). Personal från Kindahus finns på plats och du som är hyresgäst får möjlighet att ställa frågor och lämna synpunkter.

Anmäl dig till mötet senast 19 september 
genom att maila till info@kindahus.se eller ring 0494-792 50.
(OBS! Mötet ställs in vid för få anmälningar) Se även uppsatt information i trapphusen i området.
 


220822
Bomöte Kisa centrum 8 september kl. 17.00

Den här gången välkomnar vi alla våra hyresgäster på Rådhusg. 3, 4 & 5, Rådmansg. 4 & 9, Stora Torget 5, Tvärgatan 2, Torggatan 1, Grönedeg. 7 samt Danboms väg 1-3 till bomöte. 

Vi ses utomhus på baksidan av Torggatan 1. Personal från Kindahus finns på plats och du som är hyresgäst får möjlighet att ställa frågor och lämna synpunkter.

Anmäl dig till mötet senast 5 september 
genom att maila till info@kindahus.se eller ring 0494-792 50.
(OBS! Mötet ställs in vid för få anmälningar) Se även uppsatt information i trapphusen i området.
 


220616
Bomöte G:a Eksjövägen 28 juni kl. 17.00

Den här gången välkomnar vi alla våra hyresgäster på G:a Eksjövägen 4-16 till bomöte. Vi ses utomhus på innergården mellan husen i området. Personal från Kindahus finns på plats och du som är hyresgäst får möjlighet att ställa frågor och lämna synpunkter.

Anmäl dig till mötet senast 22 juni 
genom att maila till info@kindahus.se eller ring 0494-792 50.
Se även uppsatt information i trapphusen i området.

Nästa bomöte blir den 8 september i Kisa centrum.


220518
Bomöte Bergdalagatan 2 juni kl. 17.00

Den här gången välkomnar vi alla våra hyresgäster på Bergdalagatan 5-25 till bomöte. Vi ses utomhus vid fotbollsplanen bakom Bergdalagatan 19. Personal från Kindahus finns på plats och du som är hyresgäst får möjlighet att ställa frågor och lämna synpunkter.

Anmäl dig till mötet senast 30 maj
 genom att maila till info@kindahus.se eller ring 0494-792 50.
Se även uppsatt information i trapphusen i området.

Nästa bomöte blir den 28 juni på Gamla Eksjövägen.


220517
INSTÄLLT!
Bomöte Värgårdsplan/Östgötagatan 19 maj

Tyvärr måste vi ställa in bomötet den 19 maj på Värgårdsplan/Östgötagatan p.g.a. för få anmälningar.

220509
Bomöte Värgårdsplan/Östgötagatan 19 maj 

Den här gången välkomnar vi alla våra hyresgäster på Värgårdsplan 2-4 samt Östgötagatan 4-6 på bomöte. Vi ses utomhus på innergården mellan husen.
Personal från Kindahus finns på plats och du som är hyresgäst får möjlighet att ställa frågor och lämna synpunkter.

Anmäl dig till mötet senast 16 maj
 genom att maila till info@kindahus.se eller ring 0494-792 50.
Se även uppsatt information i trapphusen i området.

Nästa bomöte blir den 2 juni på Bergdalagatan.


220502
Bomöte Rimforsa 12 maj kl. 17.00

Den här gången välkomnar vi alla våra hyresgäster i Rimforsa på bomöte. Vi ses utomhus på gräsmattan vid Österled 1.
Personal från Kindahus finns på plats och du som är hyresgäst får möjlighet att ställa frågor och lämna synpunkter.

Anmäl dig till mötet senast 9 maj
 genom att maila till info@kindahus.se eller ring 0494-792 50.
Se även uppsatt information i trapphusen i området.

Nästa bomöte blir den 19 maj på Värgårdsplan/Östgötagatan.


220411
Bomöte Kisahus 21 april kl. 17.00

Nu är det dags för årets första bomöte! Den här gången välkomnar vi våra hyresgäster på Linnégatan 7-13, Drottninggatan 4-6 samt Floragatan 1-5. Vi ses utomhus uppe på "kullen" bakom husen i området. Personal från Kindahus finns på plats och du som är hyresgäst får möjlighet att ställa frågor och lämna synpunkter.
Se även uppsatt information i trapphusen i området.

Nästa bomöte blir den 12 maj i Rimforsa.


220407
Välkommen på visning!

Tillsammans med Kinda kommun har Kindahus iordningställt en visningslägenhet på Bergdalagatan 19C där du kan få veta mera om tjänster och produkter som kan öka din eller din närståendes självständighet och trygghet.

Klicka här för ytterligare information!


220401
Invigning av Lejonstigen, Bergdalagatan Kisa

Idag har vi invigt Lejonstigen! Kindahus bjöd besökarna på kaffe och kaka och barnen som kom fick glass och en ballong. Det var tyvärr lite kyligt ute men barnen tyckte glassen smakade bra ändå. Kindahus VD Kajsa Claesson och Karolina Hedlund från Kinda kommun klippte bandet för att inviga stigen och barn från förskolan Berget tog en premiärtur.
Bert Davidsson som skapat de fina träskulpturerna på Lejonstigen använde sin såg och förvandlade en träbit till en rolig liten gubbe medan publiken tittade på. 
Tack till alla som kom och ville vara med på invigningen!

Här följer lite bilder från tillställningen.

Bandet klipps!Bert sågar och det går åt att hålla för öronen!Kaffeservering och ballongutdelningFrån vänster: Jimmy Johansson & Karolina Hedlund, Kinda kommun. Bert Davidsson, träskulptör.
Kajsa Claesson & Martin Hansson, Kindahus 


220314
Välkommen på invigning av Lejonstigen, bakom Bergdalagatan 19, Kisa

Fredag den 1 april kl. 9.30
Kaffe med litet tilltugg serveras.

Kindahus har i samarbete med Kinda kommun rustat upp samt monterat belysning på gångvägen mellan Bergdalaområdet och Kisa Idrottsplats. Gångvägen har även utsmyckats med spännande träfigurer skapade av motorsågsskulptören Bert Davidsson. Bert kommer att finnas på plats vid invigningen och visa hur han arbetar.
Kindahus bjuder på fika utanför Bergdalagatan 19.


220314
Välkommen på öppet hus i visningslägenhet Bergdalagatan 19C, Kisa

Fredagen den 1 april kl. 10.30 - 16.00
Bubbel med tilltugg serveras

Vill du veta mera om tjänster och produkter som kan öka din eller din närståendes självständighet och trygghet? Då är du välkommen på Öppet hus i vår visningslägenhet.
I samarbete med Kinda kommun har Kindahus iordningställt en lägenhet på Bergdalagatan 19C där du har möjlighet att titta på och få veta mer om olika hjälpmedel. Du kan även få information om olika trygghetsskapande lösningar, allt för att underlätta vardagen.

Kinda kommun bjuder på bubbel och tilltugg.


220311
Ny hyra 1 april 2022

Nu är årets hyresförhandlingar klara och de resulterade i följande överenskommelse som gäller från och med 1 april 2022:

  • Hyran för lägenheter höjs med 2,15%
  • Hyran för garage och carportar höjs med 15:-/månad
  • I de fall där hushållsel ingår i hyran höjs el-avgiften med 15%

220311
Blomstercheckar

Visst är det trevligt med blommor? Det kanske inte riktigt hunnit bli säsong för blommor utomhus ännu men vi vill ändå redan nu tipsa om det vi kallar blomstercheckar. Du som anmäler intresse för att ta hand om en blomlåda utanför husets gemensamma entré får en blomstercheck att handla för och vi ser till att lådan fylls med jord. Självklart finns denna möjlighet både i Kisa och i Rimforsa! Välkommen att höra av dig till oss på telefon 0494-792 50 så får du ytterligare information.


220301
Kindahus lanserar ny hemsida!

Vår nya hemsida kommer succesivt att ge dig som hyr av oss flera möjligheter att utföra dina ärenden på tider som passar för dig. 
Du som är hyresgäst hos oss kommer inom kort att få ett brev hem med ytterligare information om vår nya hemsida.

 

 

Stiftelsen Kindahus
Box 113
590 40 Kisa

Besöksadress
Stora Torget 2
590 37 Kisa

Telefon
Växel: 0494-792 50
Felanmälan: 0494-792 58
Jourtelefon: 070-710 78 36

Följ oss på sociala medier!

 

 

E-post
info@kindahus.se

E-post fakturor
faktura@kindahus.se 

© Stiftelsen Kindahus 2021