Hur fungerar det med TV & finns det fiber?

 

 

Samtliga våra lägenheter har fiber från Open Universe indraget. I vårt fibernät finns många olika alternativ och du väljer själv vilket utbud du vill ha när det gäller Internet och/eller TV. Läs mer och teckna avtal via openuniverse.se/oppetnat eller ring 0770-82 55 55.

Du kan även läsa mer om hur du kommer igång genom att klicka här!

 

Vad händer när jag har valt en tjänsteleverantör?

När du har valt den tjänsteleverantör du vill ha kommer det företaget att skicka dig den den utrustning du behöver för att komma igång.
I lägenhetens vardagsrum sitter en s.k. CPE monterad och det är där man ansluter utrustningen man fått hemskickad. I en del lägenheter sitter CPE:n monterad i ett teknikskåp i hallen. I dessa fall är det draget kabel från CPE:n till uttag som sitter i vardagsrummet, ibland även till andra rum i lägenheten.
Koppla ihop utrustningen du fått från din tjänsteleverantör med CPE:n enligt de instruktioner som följer med utrustningen. Om du har frågor kring hur du ska göra så tar du kontakt med din tjänsteleverantör så hjälper de dig. 

 

Det har uppstått ett fel på min fiber, vem hjälper mig?

Om du får problem med din fibertjänst ska du ALLTID vända dig till din tjänsteleverantör. Kontaktuppgifter till dem finns i regel på ditt avtal eller faktura. De kontrollerar vad felet beror på och om det är något som vi på  Kindahus behöver åtgärda så får vi en felanmälan direkt från din tjänsteleverantör, vilket ibland kan ta ett par dagar.

Klicka här för ytterligare information om eventuella driftstörningar!

 

Måste man teckna ett avtal med någon tjänsteleverantör för att kunna se på TV?

Nej, man kan se på TV via fibernätet utan att teckna avtal med någon leverantör. Men för att komma åt basutbudet av Tv-kanalerna behöver du en s.k. IPTV-box. Boxen kräver inget avtal och du beställer den genom att gå in på  openuniverse.se/oppetnat  (se instruktion nedan hur du hittar erbjudandet på hemsidan) eller ringa till Open Universe på telefonnummer 0770-82 55 55.
Boxen måste beställas via Open Universe för att fungera i vårt fibernät.

Så här hittar du boxen på Openuniverse:s hemsida:

  • Sök på din adress och lägenhetsnummer
  • Välj Till tjänsteportalen
  • Filtrera urvalet på leverantör Allente samt Alla tjänster
  • Leta reda på TV Grundpaket Must carry och följ instruktionen för att beställa.

Klicka här!
... om du vill läsa mer om och beställa tjänster i fibernätet från någon av de leverantörer som finns hos Open Universe!


Du kan även klicka här för mer information om hur du beställer tjänster i fibernätet


Klicka här för information om pågående driftstörningar