Kan jag få min lägenhet renoverad?

 

Skulle du vilja ha nya tapeter i vardagsrummet? Som hyresgäst har du rätt att utföra enklare renovering själv, t.ex. tapetsering så länge jobbet utförs fackmannamässigt.

Det kan också vara så att det är dags för oss som hyresvärd att se till att din lägenhet blir renoverad, helt eller delvis. Vi utför tapetsering och golvbyte enligt vissa tidsintervall. En del åtgärder, t.ex. nya luckor i köket, kan gå att få som tillval mot en hyreshöjning, se ytterligare information nedan.

Kontakta Kindahus om du går i renoveringstankar så gör vi en besiktning av lägenheten och bestämmer därefter hur vi går vidare.

Kan man få diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare i lägenheten?

Vi har möjlighet att erbjuda extra vitvaror som tillval förutsatt att det är praktiskt möjligt att få plats med den önskade vitvaran i berört utrymme. Kostnaden för tillvalet bestäms via vårt hyressättningssystem Rätt hyra som vi använt sedan år 2012 i samarbete med Hyresgästföreningen.

Erbjuder Kindahus några ytterligare tillval?

Ja, utöver ovan nämnda vitvaror finns det även möjlighet till ytterligare tillval. Vi har för närvarande möjlighet att erbjuda dessa åtgärder som tillval:

  • Duschväggar
  • Handdukstork
  • Extra eluttag
  • Tittöga med kamera
  • Utbyte delad kyl/frys till hel kyl och frys (under förutsättning att det är praktiskt möjligt)
  • Nya luckor, bänkskivor och handtag kök (under förutsättning att det är dags att åtgärda nuvarande)

Kontakta oss så kommer vi hem till dig och ser vilka möjligheter som finns i din lägenhet. Innan vi beställer tillvalen kommer du att få veta vad hyreshöjningen blir samt även underteckna en överenskommelse om detta. Tillvalen kan inte ångras när de väl är beställda.

 


Har du frågor om renovering och tillval?
Kontakta Morgan Karlsson
Telefon: 0494-792 65
E-post: morgan.karlsson@kindahus.se