Störningar i boendet

 

Som hyresgäst i ett flerfamiljshus är det viktigt att komma ihåg att grannarna bor ”vägg i vägg” med dig. Tänk på att inte spela väldigt hög musik eller föra oväsen på annat sätt. Särskilt viktigt är detta på kvällar och nätter men gäller naturligtvis även resten av dygnet.

Du som är hyresgäst är ansvarig för alla som tillhör hushållet men också för dem som besöker lägenheten. Tänk också på att ta hänsyn till grannarna i de gemensamma utrymmena i fastigheten samt på innergårdar o.s.v.

Om du själv blivit störd av t.ex. hög musik eller annat från din granne är det bra om du hör av dig till oss. Vi kontaktar din granne för att informera om att han eller hon stört omgivningen på något sätt. Vi talar aldrig om för den störande grannen vem som påtalat problemet så dra dig inte för att informera oss om vad som hänt. Det bästa är naturligtvis om du själv pratar direkt med din granne och på så sätt finner en lösning på problemet men om det känns svårt så tveka inte att kontakta oss.

Hyreslagen ser strängt på störningar och man riskerar att förlora sitt hyreskontrakt om man inte bättrar sig efter tillsägelse.


Vill du rapportera en störning?
Kontakta Morgan Karlsson
Telefon: 0494-792 65
E-post: morgan.karlsson@kindahus.se