När och hur betalar jag min hyra?

 

Hyran ska betalas i förskott senast sista vardagen före varje kalendermånads början. Vi delar ut avier för ett kvartal åt gången. 

Det finns även möjlighet att få hyran dragen kostnadsfritt via autogiro. Autogirokunder får inga avier så länge det inte blir någon hyresförändring. För ytterligare information om autogiro kan du kontakta Kindahus kontor eller klicka här!

I dagsläget har vi tyvärr inte möjlighet att erbjuda e-faktura.

TIPS! 
Om du behöver en kopia på din hyresavi kan du logga in på "Mina sidor" så finns dina aktuella avier samt betalningsinformation där. Även du som har autogiro kan se dina avier på Mina sidor.

 

Vad händer om jag inte betalar min hyra i tid?

Hyror som inte betalats i tid hanteras i första hand av Svea Inkasso vilket innebär att du får ett brev och en faktura därifrån om din hyra inte kommit in till oss när den ska. På Svea Inkassos faktura finns det förutom din hyra med en kravavgift samt en räntekostnad som du måste betala. Du kan kontakta Svea Inkasso och göra upp en avbetalningsplan avseende hyran du kommit efter med. 

Vem som helst kan hamna i en tillfälligt svår situation ekonomiskt men tänk på att upprepade sena eller uteblivna hyresinbetalningar leder till att du kan förlora din bostad. Var därför alltid noga med att prioritera din hyra när du ska betala dina räkningar.

 


Har du frågor om din hyresinbetalning?
Kontakta Susanne Andersson
Telefon: 0494-792 61
E-post: susanne.andersson@kindahus.se