Senaste nytt från Kindahus!

 


230201
Gröna påsen

Kinda kommun har beslutat att införa ”Gröna påsen” under början av 2023.  Alla hushåll i kommunen får inom kort ett startkit som innehåller ett litet sopkärl samt en rulle med gröna påsar. Du som bor hos Kindahus kommer att kunna hämta ditt startkit i trapphuset vid ingången där du bor. Håll utkik och ta ETT sopkärl och EN rulle påsar så snart du ser att de är på plats. På en del adresser har startkiten redan lämnats så en del av er har kanske redan hämtat in till lägenheten.
Om startkiten i ditt trapphus tar slut innan du hunnit hämta ett kan du höra av dig till Kindahus på tel. 0494-792 67 så ordnar vi så du får ett.
På följande adresser som saknar trapphus kommer startkiten att lämnas vid din brevlåda eller dörr:

 • Södra och Norra Gärdesvägen, Rimforsa
 • Västerlidsvägen 11 & 13, Rimforsa
 • Kalle Stinas Gränd, Rimforsa
 • Skolvägen 8, Rimforsa
 • Floragatan 3-5 & Drottninggatan 4-6, Kisa
 • Ulrikagatan 5, Rosengatan 1, 3 & 5, Södra Prästgatan 4 & 6, Kisa
 • Ulrikagatan 1, Kisa

Var kan man hämta nya gröna påsar när de tagit slut?

Nya påsar kan hämtas på kommunens utlämningsplatser (se Kinda kommuns hemsida för information) .
Som en extra service till våra hyresgäster kommer Kindahus även att ordna möjlighet att hämta nya påsar på ett antal platser ute i en del av våra bostadsområden. I dagarna delar vi ut en broschyr till alla bostadshyresgäster  med information om hur matavfallet ska sorteras. Tillsammans med den broschyren får man också ett informationsblad där det framgår var och i vilka områden du kan hämta nya gröna påsar.

På Kinda kommuns hemsida kan du läsa mer om gröna påsen. Klicka här om du vill ha mer information!


230102
Avbrott fiber Rimforsa 230116

Den 16 januari kommer E-on utföra ett mätarbyte på fibernoden i Rimforsa klockan 12-13. Detta kommer innebära att allt fibernät i Rimforsa kommer att ligga nere under denna tid.

 


221209

Öppettider jul- och helgveckorna

Jul och nyår närmar sig! Några av dagarna under helgveckorna har vi stängt eller förändrade öppettider.
På listan nedan ser du vilka dagar det gäller:

 • Måndag 26 december 2022, Annandag jul, är kontoret och växeln stängda.
 • Torsdag 5 januari 2023, Trettondagsafton är kontoret och växeln öppna kl. 10-12. 
  Resten av dagen stängt.
 • Fredag 6 januari 2023, Trettondagen, är kontoret och växeln stängda.

 


221209
Vi bjuder på glögg, välkommen!

Fredagen den 16 december mellan klockan 1000-1200 står vi utanför vårt kontor på Stora Torget 2, Kisa och bjuder på glögg och pepparkaka.

Välkommen! 


221209
Vill du arrendera en odlingslott?

Just nu känns odlingssäsongen långt borta men i vår kanske du blir sugen på att odla grönsaker eller blommor?  Vid Värgårdsplan i Kisa finns det möjlighet att arrendera en odlingslott och det går bra att redan nu boka en om du är intresserad. Välkommen att kontakta ”odlingslottsansvarige” Martin Hansson.
Telefonnummer: 0494-792 67
E-post: martin.hansson@kindahus.se


221209
Energispartips

De ökade elpriserna gör att vi alla behöver se över vad vi kan göra för att spara energi. Sveriges Allmännytta har tagit fram tips på åtgärder för att minska hemmets energiförbrukning. Sajten innehåller en mängd tips för hur man kan spara energi, uppdelade rum för rum. Det finns även fler korta filmer som tipsar om energismarta saker att tänka på.

Klicka här för att komma till energispartipsen!  


221121
En vecka fri från våld

Kindahus deltar i kampanjen  "En vecka fri från våld" som år 2022 infaller vecka 47. Veckan är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN och stödjs av Jämställdhetsmyndigheten, Sveriges kommuner och Regioner samt länsstyrelserna. Initiativet har varit årligen återkommande och med syftet att våld går att förebygga. Under veckan genomförs kampanjer, föreläsningar och andra insatser runt om i landet och länet. I Kinda vill vi särskilt uppmärksamma hur våld kan förebyggas och hur vi enskilt och tillsammans kan bidra till en förändring för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor. 

Här kan du läsa mer om kampanjen på Kinda kommuns hemsida!


221116
Facebook och Instagram

Nu finns Kindahus på Facebook och Instagram! Där kommer vi att informera om lediga lägenheter och lokaler, viktig information för dig som är hyresgäst samt en och annan glimt bakom kulisserna hos oss som jobbar för och åt Kindahus. 

Välkommen att följa oss där!

   


221115
Välkommen till vår visningslägenhet

Tillsammans med Kinda kommun har Kindahus iordningställt en visningslägenhet på Bergdalagatan 19C, Kisa,  där du kan få veta mera om tjänster och produkter som kan öka din eller din närståendes självständighet och trygghet. 

Klicka här för ytterligare information om visningslägenheten!


 


 


Ta gärna en titt i

Nyhetsarkivet