Senaste nytt från Kindahus!

 


230512
Ändrade öppettider

Måndagen den 5 juni är kontoret och växeln öppna kl. 10-12.
Nationaldagen, den 6 juni, har vi stängt.

Vi önskar er alla en fin Nationaldag!


230512
Avvikande öppettider vecka 20

Vecka 20, 230515-230519, har kontoret och växeln följande öppettider:

  • Måndag 15/5 - tisdag 16/ 5 ordinarie öppettider
  • Onsdag 17/ 5 är kontoret och växeln öppna kl. 10-12, resten av dagen stängt.
  • Torsdag 18/5 - fredag ​​​​19/5 är kontoret och växeln stängda hela dagarna

Vi önskar er alla en trevlig Kristihimmel- färdshelg!


230414
Utflykt till Torpön 25 maj 

I år har Kindahus 75-årsjubileum och det vill vi gärna uppmärksamma under året på olika sätt. När värmen är tillbaka i slutet av maj anordnar vi därför en bussutflykt för våra hyresgäster till Torpöns färjeläge. Ytterligare information om detta finns uppsatt i trapphusen där du kan läsa mer om programmet och hur du anmäler dig. Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller... 

Välkommen att följa med!  


230330
Grovsopsinsamling

Dags för vårstädning hemma? Kinda kommun placerar inom kort ut containrar för insamling av grovsopor såsom kasserade möbler, mattor, kläder, skor, emballage och annat.

Här kan du läsa mer på Kinda kommuns hemsida om var och när containrarna placeras ut. 


230328
Avvikande öppettider påsk

Skärtorsdag 6 april är kontoret och växeln öppna klockan 10-12. Långfredag 7 april och Annandag påsk 10 april har vi stängt.

Vi önskar er alla en glad påsk!

 


230320
Besök visningslägenheten - nu även digitalt

På Bergdalagatan 19C, Kisa, finns en visningslägenhet där du kan få veta mera om tjänster och produkter som kan öka din eller din närståendes självständighet och trygghet. Projektet är ett samarbete mellan Kinda kommun och Kindahus. 
Nu finns det även möjlighet att "besöka" lägenheten digitalt.

Klicka här för att läsa mer och se olika filmer om vad som visas i lägenheten.


230308
Odlingsskola

Vid Värgårdsplan i Kisa finns det möjlighet att arrendera en odlingslott . Under våren planerar vi för att bjuda in till en odlingsskola för er som redan arrenderar en lott eller bokar en innan odlingsskolan börjar. Odlingsskolan kommer att vara kostnadsfri och är ett samarbete mellan Kindahus och Green Landscaping.

Kontakta Martin Hansson om du är intresserad av att delta i odlingsskolan!
Senast 31 mars 2023 behöver vi ha din intresseanmälan.
Skicka den till martin.hansson@kindahus.se eller ring 0494-792 67


230303
Hyresförhandling 2023

Årets hyresförhandlingar är nu avslutade och överenskommelsen resulterade i en hyreshöjning med 3,95%. Den nya hyran börjar gälla från och med 1 april 2023.


230217
Välkommen till vår visningslägenhet

Tillsammans med Kinda kommun har Kindahus iordningställt en visningslägenhet på Bergdalagatan 19C, Kisa,  där du kan få veta mera om tjänster och produkter som kan öka din eller din närståendes självständighet och trygghet. 

Klicka här för ytterligare information om visningslägenheten!


230203
Uppkopplade brandvarnare

För ett tryggare och säkrare boende kommer Kindahus tillsammans med ett företag som heter Tryva att installera ett modernt brandvarnarsystem i alla våra lägenheter. Under hösten 2022 har vi testat systemet i en av våra fastigheter i Kisa och efter att ha utvärderat prövotiden har vi nu beslutat att gå vidare och montera systemet överallt. 

Med uppkopplade brandvarnare och systemet från Tryva vet vi att alla brandvarnare fungerar. Brandvarnaren testar sig själv och informerar Kindahus om den behöver service. Brandvarnaren reagerar vid rök eller hög värme och tjuter precis som en traditionell brandvarnare. Om brandvarnaren fortfarande är aktiv efter 30 sekunder skickas larmet vidare till de boende som valt att ta emot larm i den tillhörande appen. Det innebär att det är flera som kan upptäcka en brand tidigt, och göra värdefulla insatser. Det betyder också att bränder kan upptäckas även om den boende inte är hemma.

OBS! Om du misstänker att det brinner ska du alltid ringa 112.

När systemet är installerat i ditt hus kommer du att ha möjlighet att ladda ner en app till din mobil där du ansluter dig för att kunna ta emot eventuella larm i ditt hus. Du får mer information om detta när brandvarnarna monteras där du bor.

De nya brandvarnarna kommer att monteras succesivt under perioden februari-maj 2023. Du får information några dagar i förväg innan det är dags för montering i ditt område och hus.

Om du har frågor om de uppkopplade brandvarnarna är du välkommen att kontakta projektledare Martin Hansson på telefon 0494-792 67 eller mail martin.hansson@kindahus.se  


230201
Gröna påsen

Kinda kommun har beslutat att införa ”Gröna påsen” under början av 2023.   Alla hushåll i kommunen får inom kort ett startkit som innehåller ett litet sopkärl samt en rulle med gröna påsar. Du som bor hos Kindahus kommer att kunna hämta ditt startkit i trapphuset vid ingången där du bor. Håll utkik och ta ETT sopkärl och EN rulle påsar så snart du ser att de är på plats. På en del adresser har startkiten redan lämnats så en del av har kanske redan hämtats in till lägenheten.
Om startkiten i ditt trapphus tar slut innan du hunnit hämta ett kan du höra av dig till Kindahus på tel. 0494-792 67 så ordnar vi så du får ett.
På följande adresser som saknar trapphus kommer startkiten att lämnas vid din brevlåda eller dörr:

  • Södra och Norra Gärdesvägen, Rimforsa
  • Västerlidsvägen 11 & 13, Rimforsa
  • Kalle Stinas Gränd, Rimforsa
  • Skolvägen 8, Rimforsa
  • Floragatan 3-5 & Drottninggatan 4-6, Kisa
  • Ulrikagatan 5, Rosengatan 1, 3 & 5, Södra Prästgatan 4 & 6, Kisa
  • Ulrikagatan 1, Kisa

Var kan man hämta nya gröna påsar när de tagit slut?

Nya påsar kan hämtas på kommunens utlämningsplatser (se Kinda kommuns hemsida för information) .
Som en extra service till våra hyresgäster kommer Kindahus även att ordna möjlighet att hämta nya påsar på platser ute i en del av våra bostadsområden. I dagarna delar vi ut en broschyr till alla bostadshyresgäster med information om hur matavfallet ska sorteras. Tillsammans med den broschyren får man också ett informationsblad där det framgår var och i vilka områden du kan hämta nya gröna påsar.

På Kinda kommuns hemsida kan du läsa mer om gröna påsen. Klicka här om du vill ha mer information!


 

 


Ta gärna en titt i

Nyhetsarkivet